Ulighed i sundhed. Debatindlæg på Guldkorn på Godsbanen.

Blandt de mennesker Glæden hjælper er en 64 årig mand, som er blind og sent udviklet. Han har passet sit arbejde i beskyttet beskæftigelse i mere end 40 år. Han er så heldig at have en tandem cykel.Tidligere kunne han gå ned til pædagogerne, og spørge om de ville med ud at cykle, når han trængte til motion.

Pga nedskæringer er der ikke tid til det mere, nu er han afhængig af at frivillige vil cykle en tur med ham. Hans ret til et sundt liv efter en langt arbejdsliv er afhængig af frivillige kræfter.

Er det rimeligt, at han ikke har ret til et sundt liv som andre?
Uligheden i samfundet indenfor sundhed er et af de største velfærdsproblemer vi har. Mange af de mennesker, vi i Glæden kommer i berøring med, har et efterslæb på 10-20 år i forhold til mange andre.
Deres alder er måske 50, men mentalt og fysisk er de slidte som mange 70-80 årige seniorer. Er det rimeligt de skal være afhængige af frivillige cykelvenner?

Glæden på Guldkorn på Godsbanen

Glædens stand på Guldkorn på Godsbanen var helt klart den flotteste.
En af de besøgende Ingeborg, fik vækket minder fra sin barndom, og hun snakkede om sine gamle påklædningsdukker, som vi tegnede fint tøj til, feks.  Mariedukken der var med fra fra mariekiksene!

En kommentar til “Ulighed i sundhed. Debatindlæg på Guldkorn på Godsbanen.
  1. Hej, dette er en kommentar.
    For at komme i gang med at moderere, redigere og slette kommentarer, skal du gå til kommentarskærmbilledet i kontrolpanelet.
    Kommentaravatarer kommer fra Gravatar.

Skriv et svar